Offshore windpark Nordsee Ost officieƫl geopend

 

windparkzee

Vandaag zullen de Ministers van Energie G7 het windpark Nordsee Ost officieƫl gaan openen. Het windpark heeft een opwekcapaciteit van 295 megawatt.

Duitsland krijgt Ć©Ć©n van de grootste offshore windparken

Nordsee Ost is Ć©Ć©n van de grootste offshore windparken van Duitsland. Het park is gesitueerd ten noorden van Heligoland op 35 kilometer. Het windpark is voorzien van 48 windturbines die 320.000 huishoudens in hun energiebehoefte kunnen voorzien. Essent begon als eerste met het project Nordsee maar is momenteel ondergebracht in de portefeuille van RWE.

RWE verdubbelt aandeel in offshore windenergie

RWE zal hiermee de twee na grootste speler worden op de Europese Offshore windenergie markt. In Juni word het volgende windpark in Wales in gebruik genomen genaamd Gwynt y MĆ“r. RWE werkt samen met partners in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en de Benelux om meerdere windprojecten te ontwikkelen en te beheren.

Hoogte windpark overtreft Keulse Dom

RWE heeft aan het eind van 2015 voor 40% aan geĆÆnstalleerd offshore windenergie capaciteit. Door de opening van beide windparken zullen hun cijfers met de helft verdubbelen. De hoogte van het windpark is enorm te noemen: de turbines hebben een hoogte van 160 meter gemeten vanaf de zeespiegel.

Gwynt y MĆ“r heeft een capaciteit van 576 megawatt, de Nordsee 2 en 3 zijn nog in ontwikkeling. Samengevat zullen de Nordsee Ost onderdelen een geĆÆnstalleerd vermogen hebben van 1000 megawatt.

Bron: Utilities

Offshore windpark Nordsee Ost officieƫl geopend
1 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euroā€™s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!