Olieprijs word in de toekomst bepaald door prijs van zonne-energie

zonneparken
Duurzaambedrijfsleven schrijft vandaag in een bericht dat de olieprijs in de nabije toekomst zal worden bepaald door zonne-energie. Nu is de olieprijs nog afhankelijk van de prijzen voor grijze energie.

Prijs zonnestroom nu al goedkoper

Wim Sinke die hoogleraar is aan de Universiteit van Amsterdam heeft dit verklaard. De huidige stroomprijs ligt nu om en de nabij 5 cent per kWh. De voorspelling voor de prijzen van zonne-energie is dat deze zullen dalen tot ongeveer 3 cent per kilowattuur. Sinke denkt dan ook dat de prijzen voor zonne-energie zullen gaan concurreren met de prijzen voor grijze energie.

India en Arabische wereld lopen voorop

Hij neemt een voorbeeld aan India waar er al zon installatie’s zijn die zonne-energie opwekken tegen 3 cent per kilowatuur en al kunnen concurreren met de prijzen voor grijze energie. Ook in de Arabische landen zijn de prijzen voor zonne-energie sinds 2015 50% goedkoper. Wat er daarmee ook voor zorgt dat zonne-energie de dynamiek bepaalt in de Arabische energiemarkt.

Genoeg potentieel voor zonne-energie

Vooral in zonnige landen kan het aandeel in zonne-energie significant groeien omdat er voldoende potentie is, en met de daling van de prijzen voor zonne-energie zal deze markt veel aantrekkelijker worden voor investeerders. Het is niet voor niets dat de plannen voor de bouw van Arabische nieuwe kolencentrales niet door zijn gezet. Dit heeft te maken met de prijzen voor grijze energie die alsmaar duurder worden en daardoor onaantrekkelijker zijn.

Olieprijs word in de toekomst bepaald door prijs van zonne-energie
1 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland.