Ook energienota stadsverwarming duurder in 2018

De ACM heeft aangegeven dat de energienota van huishoudens met stadsverwarming omhoog gaat. En wel met €58 in 2018, deze tarieven zijn gebaseerd op de gasprijzen. De vaste kosten zullen €10 duurder worden en de belastingen en gasprijzen met €48. 

Stadsverwarming legt consumenten aan banden

Huishoudens die aangesloten zijn op stadsverwarming of blokverwarming kunnen jammer genoeg niet overstappen. En de komende jaren zullen er zelfs meer huishoudens worden aangesloten op stadsverwarming als vervanging voor aardgas. Zo kan de restwarmte vanuit de industrie gebruikt worden om complete woonwijken van verwarming te voorzien. De meeste huishoudens zien het dan ook niet zitten om alsnog aangesloten te worden op stadsverwarming.

Warmtewet moet aangepast worden

De Warmtewet die in 2014 werd ingevoerd moet gebruikers van stadsverwarming beschermen. Het probleem alleen is dat zij niet vrij zijn in de keuze voor een warmteleverancier. Eigenlijk moet de Warmtewet hierop aangepast worden. Huishoudens met stadsverwarming hebben te maken met duurdere energienota’s. En uit onderzoek is al vaker gebleken dat hun verwarmingskosten gemiddeld €300 hoger zijn.

Stadsverwarming tarieven onterecht gekoppeld aan huidige gasprijzen

Huishoudens die wel een gasaansluiting hebben worden aangemoedigd meer gas te besparen. Een huishouden met stadsverwarming heeft hier niet mee te maken aangezien zij geen gas verbruiken. Maar hun tarieven worden wel gekoppeld aan de gasprijzen. Daarom zou de Warmtewet goed op de schop moeten. Want dit zou niet passen in de energiemarkt. De warmteleveranciers hebben niet te maken met concurrentie.

Laat elke consument vrij in de te kiezen leverancier ook bij stadsverwarming

Critici menen dat als huishoudens vrij zouden zijn in de te kiezen warmteleverancier dat ook de tarieven voor stadsverwarming goedkoper kunnen worden. Op deze manier kunnen alle consumenten maar ook leveranciers werken naar een snellere energietransitie.

Ook energienota stadsverwarming duurder in 2018
1 beoordelingen 8 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!