Ook EON kampt met winstverlies in navolging van andere energieleveranciers

eonfabriek

Na een eerder bericht over de winstdaling van het Duitse RWE is nu ook EON naar buiten gekomen met een winstverlies. Het grootste energiebedrijf van Duitsland kampt ook met te lage energieprijzen en heeft last van de goedkope olie en onstabiele roebel.

Energiemarkt heeft te lijden onder wegvallen centrales

EON die na haar splitsing in grijze energie en groene energie apart van elkaar operereert heeft haar winst zien dalen met ruim 13% in vergelijking met het vorige jaar. EON verwachtte na haar splitsing wel een tijdelijke terugval om vervolgens later te kunnen stabiliseren. Maar de energiemarkt lijdt onder het steeds meer wegvallen van de kolencentrales en kerncentrales.

Duurzame energie verdringt grijze energie

Duitsland heeft afstand genomen in de Energiewende van kernenergie na Fukushima. Duitsland subsidieert daarom duurzame energie maar zal daarom miljarden euro’s moeten afboeken op de traditionele centrales. Het overschot aan duurzame energie zorgt alleen maar voor nog lagere energieprijzen.

Splitsing geen reden om niet te hoeven betalen voor ontmanteling

Daarom besloot EON ook eerder om het bedrijf op te splitsen. Met Uniper ging EON verder de traditionele opwekking uit fossiele energie. De voorbereiding voor Uniper zullen volgend jaar rond zijn. Afgelopen week kwam alleen wel naar voren dat de Duitse regering wil voorkomen dat energiebedrijven hun verantwoordelijkheid niet gaan ontlopen door een afsplitsing. Hierdoor kan de splitsing van Uniper wel eens voor vertraging zorgen omdat Duitsland straks met een wet komt dat energieleveranciers verplicht om de kosten voor de ontmanteling van hun kern en kolencentrales te betalen.

Bron:FD

Ook EON kampt met winstverlies in navolging van andere energieleveranciers
1 beoordelingen 8 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!