Ook EON ziet winst afnemen

logo wind energie

Ook energieleverancier Eon heeft haar winst net als Nuon door de zachte winter zien afnemen. Het bedrijf leverde minder gas aan haar klanten, de opbrengst van stroom bracht ook minder geld op. 

De Duitse energieleverancier wijt dit tevens ook aan het afstoten van haar activiteiten in kernenergie en verscherpte regelgevingen daaromtrent. Er word meer geinvesteerd in duurzame energie zoals zonne-energie en windenergie. Hier zagen zij hun omzet met 600 mln toenemen. In het vorige kwartaal werd een daling gemeten van 11 % dit komt neer op ruim 31,8 mrd euro. Er werd 25% minder aan gas geleverd.

De winst over het kwartaal van 2014 ligt 13% lager dan het eerste kwartaal van 2013. Door de toename van duurzame energie in Duitsland liggen de reguliere energietarieven lager en word het voor leveranciers moeilijker om goed winst te kunnen draaien.

Ook EON ziet winst afnemen
Beoordelingen

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!