Oost-Nederland voorop met Zonnepanelen

Het oosten van Nederland loopt voorop als het gaat om het opwekken van energie met zonnepanelen. Dat blijkt uit cijfers van de gezamenlijke energienetbeheerders. In Nederland zijn nu 93.233 zonnepaneelinstallaties, aldus brancheorganisatie Netbeheer Nederland. Gezamenlijk leveren de zonnepanelen maar liefst 347 megawatt.

In de gemeenten in Gelderland en Overijssel wordt de meeste zonne-energie wordt opgewekt, gevolgd door de provincie Noord-Brabant. In het noorden van Nederland en in de Randstad zijn beduidend minder zonnepanelen. De beheerders registreren ook andere installaties die energie opwekken. Het doel van deze registratie is onder andere om de impact van het opwekken van duurzame energie in beeld te brengen en het energienet geschikt te houden voor teruglevering. Naast de 93.233 zonnepanelen zijn er onder meer 122 biogas- en 971 windinstallaties.

Oost-Nederland voorop met Zonnepanelen
Beoordelingen

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!