Overeenstemming bereikt over biomassa bijstook

biomassafabriek

De energieleveranciers en milieupartijen zijn in overeenstemming gekomen over de biomassa bijstook uit kolencentrales. Het debat over het bijstoken van biomassa liep moeizaam maar nu is dit aspect uit het Energieakkoord dan toch beklonken.

Biomassa bijstook moet duidelijke herkomst hebben

De energie afkomstig uit biomassa energie is groene energie. Door biomassa te verstoken in een kolencentrale komt er wel CO2 vrij, maar omdat deze door planten uit de atmosfeer is gehaald kun je stellen dat dit een CO2 neutraal proces is.

Duurzaamheidseisen vastgelegd

De milieu partijen wilden voorkomen dat die hiervoor bossen werden gekapt, en waren dus tegen het plan. Zij vonden dat de energiebedrijven daar te weinig rekening mee hielden. In het nieuwe onderdeel dat is gesloten hebben ze nu duurzaamheidseisen erin opgenomen. Dit betekent dat de biomassa energie alleen afkomstig mag zijn uit duurzaam beheerde bossen. De biomassa zal dan afkomstig moeten zijn van houtafval wat al geoogst is.

Extra convenant voor bossen met duurzaam certificaat

In een apart convenant zal er een certificaten systeem komen van alle percelen die een duurzaamheids certificaat dragen. Nederland zal nu het strengste beleid ter wereld voeren waar het gaat om biomassa bijstook. Dit nieuwe akkoord draagt ook bij aan de stijging van duurzame energie van 4.5% naar 5.7%.

Bron: NOS

Overeenstemming bereikt over biomassa bijstook
1 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!