Overschot aan Amerikaanse kolen zorgt voor dalende prijzen

kolen

Onderzoeksbureau PWC stelt dat de prijzen voor steenkool gaan dalen met 10%. Dankzij het overschot aan goedkope steenkool uit Amerika dalen de prijzen van geproduceerde stroom uit kolencentrale’s daarom ook.

Barack Obama stelt duurzaamheid boven kolen

President Obama ontmoedigt het gebruik van steenkool door zijn duurzame beleid. Er word geen geld meer geinvesteerd in de huidige kolencentrales hiermee geeft Obama aan dat duurzaamheid word verkozen boven vuile elektriciteit. Door het Amerikaanse overschot importeert Nederland steeds meer steenkool uit Amerika.

Minder afhankelijk van steenkool

De Amerikaanse overheid heeft de belasting op steenkool verhoogd. Het schaliegas word daarentegen meer verbruikt doordat dit gas een mindere CO2 uitstoot heeft dan steenkool. De prijzen voor duurzame energie liggen hoger dan grijze energie de verwachting is daarom dat er meer subsidie beschikbaar gesteld moet worden om dit te stimuleren. Bron: NOS

Overschot aan Amerikaanse kolen zorgt voor dalende prijzen
Beoordelingen

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland.