Overschot zonnepanelen Groningen zorgt voor overbelasting energienet

zonnepanelen

De NOS schrijft vandaag dat in de provincie Groningen teveel huizen staan die zonnepanelen hebben waardoor het energienet soms word overbelast met als gevolg dat de stoppen doorslaan. Het percentage aan zonnepanelen is in deze provincie met 30% toegenomen.

Dankzij financiële bijdrage NAM meer zonnepanelen aangeschaft

De stijging van de zonnepanelen heeft te maken met de bijdrage die de NAM aan verschillende gedupeerden heeft betaald. De huishoudens hebben dit bedrag van €4000 geïnvesteerd in de aankoop van zonnepanelen. Wanneer er zonnestroom word teruggeleverd aan het energienet dan raakt het net overbelast omdat de netspanning dan stijgt. In die gevallen worden de installatie’s automatisch uitgeschakeld.

Enexis lost problemen rondom overbelast net op

Voor de zonnepanelen eigenaren kost het geld en het beïnvloedt de productie ervan nadelig. Enexis heeft aangegeven dat zij de problemen intussen hebben opgelost. Toch blijken er nog problemen te zijn. Omdat er frequent een te hoge spanning op het net ontstaat schakelen de omvormers van de zonnepanelen zichzelf uit. Het komt zelfs voor dat de zonne-installatie’s per dag honderden keren aan en uit slaan. Veel huishoudens denken dan dat hun zonne-installatie niet goed functioneert.

Vergroot capaciteit elektriciteitsnet

De netbeheerders kunnen dit probleem oplossen door de capaciteit te vergroten waardoor het energienet niet meer overbelast raakt. Een installatiebedrijf uit Bedum zegt juist dat er nog steeds problemen zijn, zij ontvangen dagelijks telefoon van verontruste eigenaren die met problemen kampen rondom hun zonne-installatie.

Overschot zonnepanelen Groningen zorgt voor overbelasting energienet
2 beoordelingen 8 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland.