Overschotten aan groene certificaten zorgen in België voor hogere energierekening in 2016

elektriciteit-verlichting

Door het overschot aan groenestroomcertificaten zal de energierekening voor Belgische huishoudens in de toekomst hoger worden. Dit bedrag kan voor een gemiddeld gezin oplopen tot 175 euro.

Productietekort in elektriciteit moet opgevangen worden

De VREG heeft dit berekend aan de hand van de historische productie tekorten en het overschot van de certificaten. De distributietarieven zullen hierdoor ook verhoogd worden. De VREG constateerde ook dat Belgische netwerkbeheerders een massaal tekort hadden opgebouwd omdat zij op grote schaal de groenestroomcertificaten moesten uitbetalen.

Zonnepanelen populair onder Belgische huishoudens

Het overschot aan certificaten kwam grotendeels door de toenemende vraag naar zonnepanelen. Deze tekorten moeten nu worden doorberekend aan de consument. Dit komt ter vergelijking neer op een verhoging van 2% voor aardgas en 1,5% voor elektriciteit.

Intergem verlaagd juist energierekening

Er is één energiebedrijf uit de berekening gekomen waar de energierekening juist €58 goedkoper word en dat is Intergem dit energiebedrijf is gevestigd in het Oosten van Vlaanderen. De Vlaamse regering wil het overschot voor 2021 wegwerken maar dit betekent voor de huishoudens dat zij tussen nu en volgend jaar een verhoging gepresenteerd krijgen van 8% op de energierekening.

Belgïe hanteert een ander BTW tarief dan Nederland waar Nederland al 21% heft op elektriciteit word in België maar 6% betaalt.

Bron:Demorgen.be

Overschotten aan groene certificaten zorgen in België voor hogere energierekening in 2016
2 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!