Overstappen naar een startende energieleverancier?

Als consument heeft u tegenwoordig keuze uit meer dan 40 energieleveranciers. Tot 2004 was u nog gebonden aan bepaalde energieleverancier. De top vier energiereuzen leverde energie aan huis. Echter is er nu een vrije markt én daarmee heeft u ook de mogelijkheid om over te stappen naar een startende energieleverancier. Is dat verstandig? Een relatief jong bedrijf: gaat deze het wel redden in de overvolle markt?

Vóór 2004: energieleverancier per woonplaats

Voor 2004 was u nog gebonden aan een energieleverancier op uw woonadres. Daarmee was er geen vrije keuze. Van oorsprong waren het Nuon, Eneco, Essent en DELTA die energie leverde aan huishoudens. Door de jaren heen hebben zij echter klanten moeten afstaan aan nieuwe energieleveranciers. Er zijn startende energieleveranciers die het gered hebben, maar ook een aantal gingen failliet. De startende energieleverancier is vaak voordeliger, maar is het ook verstandig om naar hen over te stappen? Want, wat gebeurt er als die partij daadwerkelijk failliet gaat? Komt u dan zonder gas en stroom te zitten?

De ACM houdt strenge controle op de markt

De ACM (Autoriteit Consument & Markt) houdt een strenge controle op de Nederlandse energiemarkt. Dat betekent dat niet iedere leverancier de markt zomaar mag betreden. Daar zijn namelijk strenge eisen voor. De ACM blijft bovendien altijd toezicht houden op de Nederlandse energieleveranciers. Alle energieleveranciers in onze energievergelijker zijn bovendien ACM-goedgekeurd. Daardoor weet u zeker dat u nooit zonder energie komt te zitten. Indien een energieleverancier toch failliet gaat, blijft de levering van stroom doorgaan door de netbeheerder. Ondertussen kunt u op zoek naar een nieuwe leverancier. Wel zo fijn.

Filter op wat u belangrijk vindt

Als u energie vergelijken gaat, kunt u zelf aangeven wat u belangrijk vindt. Vindt u het belangrijk dat u een vast tarief krijgt? Of vindt u het belangrijk dat uw stroom in Nederland is opgewekt? Dan kunt u dat gemakkelijk aangeven. Daarnaast kunt u nog aangeven wat de looptijd van het contract mag zijn. Bij voorkeur kunt u altijd kiezen voor een jaarcontract. U kunt dan ieder jaar weer overstappen naar de goedkoopste energieleverancier. Het kan hierbij prima zijn dat een startende energieleverancier bovenaan komt te staan in de zoekresultaten. Dat kan echter een prima keuze zijn!

Overstappen naar een startende energieleverancier?
3 beoordelingen 9.3 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!