Overstappen van energiemaatschappij? 6 handige tips!

Overstappen van energiemaatschappij tipsOverstappen van energiemaatschappij wordt steeds laagdrempeliger. Steeds meer huishoudens stappen dan ook over naar een nieuwe aanbieder. Toch wordt er nog vaak genoeg gekozen voor een energiecontract die niet helemaal bij hen past. Als u Ć©cht wilt besparen is het raadzaam om onze handige tips te lezen. Op die manier kunt u snel en eenvoudig profiteren van deze energie aanbiedingen.

1. Kies voor een eenjarig energiecontract

In de regel profiteert u het meeste bij een eenjarig energiecontract. Als u onze energievergelijker raadpleegt zult u ook zien dat er vaak allemaal eenjarige energiecontracten bovenaan staan. In verhouding krijgt u hier namelijk de hoogste welkomstkorting. Misschien klinkt dat een beetje gek, want bij een mobiel telefoonabonnement krijgt u immers een hogere korting als u kiest voor een langdurig contract. Bij energie is dat dus niet het geval. Wilt u graag overstappen van energiemaatschappij? Kies dan voor een eenjarig contract en stap elk jaar weer over.

2. Voer uw energieverbruik in

Wilt u graag overstappen van energiemaatschappij? In onze energievergelijker kunt u aangeven wat uw energieverbruik is. Dat kunt u terugvinden op uw jaarafrekening. Op basis daarvan worden de geschatte jaarlijkse energiekosten aangegeven. De goedkoopste energieleverancier staat altijd bovenaan.

3. Overstapboete

In veel gevallen kunt u overstappen van energiemaatschappij zonder hiervoor een boete te ontvangen. Laat u dus ook niet afschrikken door de zogenaamde torenhoge boetes van energieleveranciers. Het is belangrijk dat u uw huidige energiecontract nagaat. Beschikt u over een contract met onbepaalde looptijd? Dan kunt u zonder problemen overstappen. Ook wanneer uw contract binnen twee maanden afloopt kunt u boetevrij overstappen van energiemaatschappij.

4. Kies voor vaste energietarieven

Indien u kiest voor een vast energiecontract kiest u ook voor vaste energietarieven. Dit is vaak voordeliger dan variabele energietarieven en bovendien ontvangt u ook nog eens een welkomstkorting. Gedurende de looptijd van uw energiecontract staan de energietarieven dan vast.

5. Vermijd verkopers

Bent u ondernemer en wordt u weleens gebeld over een scherper energiecontract? Of komen er weleens studenten bij u aan de deur voor een beter energiecontract? In 99 van de 100 gevallen is dit niet goedkoper. Daarom is het dus ook raadzaam om hen vriendelijk te bedanken. Online energie vergelijken is namelijk veel verstandiger, omdat u dan daadwerkelijk alle energieleveranciers kunt vergelijken. En dat ook nog eens op basis van uw postcode, huisnummer Ć©n energieverbruik.

6. Energievergelijking.nl

Wilt u graag overstappen van energiemaatschappij? Dan kunt u hier uw energiekosten berekenen voor de beste deal. In slechts enkele stappen vraagt u uw nieuwe energiecontract aan. We beloven dat dit niet langer duurt dan vijf minuten. Middels de gratis overstapservice wordt de overstap ook nog eens voor u geregeld. Een fluitje van een cent dus.

Overstappen van energiemaatschappij? 6 handige tips!
2 beoordelingen 8 gemiddeld

Energieleveranciers vergelijken en zorgeloos overstappen?

Energie vergelijken en de goedkoopste energie aanvragen? Met onze energievergelijker kunt u alle energieleveranciers vergelijken en zorgeloos overstappen. Vergelijk alle aanbieders online en profiteer van aantrekkelijke energie aanbiedingen. Huishoudens kunnen al snel honderden euro's besparen. Bedrijven kunnen zelfs duizenden euro's besparen. Start direct met energie vergelijken en bereken uw voordeel. Grote kans dat u kan besparen op uw energierekening.

Overzicht van de beste energie aanbiedingen op woensdag, 17 juli 2019

Voor het laatst bijgewerkt op woensdag, 17 juli 2019.

Een reactie plaatsen