Overstapservice

Overstappen? Maakt u gebruik van de overstapservice dan kunt u rekenen op een zorgeloze overstap. Onze overstapservice is niet alleen simpel maar ook nog eens heel handig want alle rompslomp word voor u uit handen genomen. Hierdoor kunt u gemakkelijk en snel vanuit uw stoel veranderen van energieleverancier. Gebruik maken van de overstapservice? Start eerst met energie vergelijken.


Wat gebeurt er na de overstap

  1. U ontvangt bevestiging per email met daarin alle voorwaarden van de energieleverancier inclusief de bijbehorende energietarieven en kortingen.
    In de bevestiging staat aangegeven hoe u de aanvraag kunt wijzigen of annuleren.
  2. De nieuwe energieleverancier stuurt u per post een welkomstbevestiging. Vanaf dit moment hebt u 14 dagen bedenktijd. In deze 14 dagen kunt u de aanvraag veranderen of annuleren. Om hiervan gebruik te maken neemt u contact op met de energieleverancier. De contactgegevens staan in de welkomstbevestiging.
  3. In de bevestiging staan de voorwaarden, de tarieven en de kortingen die met u zijn afgesproken. Er zal ook worden gevraagd om de meterstanden door te geven via een zogenaamde meterstandenkaart. Hierop vult u de meterstanden in van stroom en gas. U kunt de kaart daarna gratis versturen per post.

Opzegging huidige contract

  • De nieuwe energieleverancier zal zorg dragen voor het opzeggen van uw ‘huidige’ energieleverancier.
  • Na ongeveer 2 weken ontvangt u van de huidige energieleverancier bericht dat uw contract is beëindigd.
  • U ontvangt een eindafrekening van de oude energieleverancier. Op deze afrekening staat een berekening van de te verrekenen van de kosten die nog open staan bij de huidige energieleverancier. Het is ook mogelijk dat u juist minder stroom en gas heeft verbruikt dan waarvoor u al hebt betaald. In dat geval ontvangt u een bedrag terug van uw huidige energieleverancier. Nadat de eindafrekening is vereffend zal u geen energierekening meer ontvangen van de oude energieleverancier.

Klanten service

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij zijn u graag van dienst met onafhankelijk en betrouwbaar advies.

Overstapservice
121 beoordelingen 9 gemiddeld