Particuliere energiecollectieven krijgen belastingkorting in 2014

 

Staatssecretaris Weekers van Ministerie van Financien heeft op prinsjesdag bekend gemaakt dat er een belastingkorting komt op de te betalen energiebelasting voor de particulieren die duurzame energie opwekken. Dit is een korting van 7,5 eurocent per kWh.

Alleen voor particuliere kleinverbruiker aangesloten bij een energiecollectief

De belastingkorting geld alleen voor de particuliere kleinverbruiker, en enkel als ze aangesloten zijn bij een energiecollectief. Dit kan zonne-energie zijn of wind-energie,  alles wat onder de noemer duurzame energie valt. Een particuliere kleinverbruiker betaalt nu 11,65 eurocent per kWh>10.000 kWh. De subsidie die vorig jaar uitgegeven werd voor de aanschaf van zonnepanelen was eenmalig. De Rijksoverheid heeft 10 mln uitgetrokken voor de belastingkorting. De verwachting is dat gemiddeld 25.000 particulieren een beroep op deze regeling gaan doen. Hiermee zal het aandeel van duurzame energie gaan toenemen met 75 mln kWh per jaar.

 

Particuliere energiecollectieven krijgen belastingkorting in 2014
Beoordelingen

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!