Pensioenfonds steekt amper geld in duurzame energie

 

Onderzoeksbureau Profundo heeft een analyse opgemaakt van Pensioenfondsen. Daaruit blijkt dat de pensioenfondsen minder dan een half procent investeren in groene energie. Terwijl dat geld juist heel erg welkom is.

De 14 onderzochte fondsen hebben gezamelijk een waarde van €586 mrd, dat is 73% van de beleggingen. Er is slechts 1,8 mrd daarvan geinvesteerd in duurzame energie. De projecten waarin ze investeren zijn buitenlandse projecten. De pensioenfondsen zijn nodig om aan de 16% duurzame energie te kunnen voldoen in 2020.

Geld nodig voor Wind-Energie

De Sociaal Economische Raad en meerdere partijen proberen nu een Nationaal Energieakkoord af te sluiten met betrekking tot de Nederlandse energievoorziening. Ze willen flink gaan investeren in windparken.

Daarom is het nodig dat de pensioenfondsen met hun vermogen meer gaan investeren. De pensioenfondsen willen graag een solide garantie van de overheid voor ze overgaan tot grotere investeringen.

Belgische windparken waarin belegd word, halen makkelijk een rendement van 10% en dat is meer dan wat de pensioenfondsen nu binnenhalen.

Beoordelingen

Energieleveranciers vergelijken en zorgeloos overstappen?

Energie vergelijken en de goedkoopste energie aanvragen? Met onze energievergelijker kunt u alle energieleveranciers vergelijken en zorgeloos overstappen. Vergelijk alle aanbieders online en profiteer van aantrekkelijke energie aanbiedingen. Huishoudens kunnen al snel honderden euro's besparen. Bedrijven kunnen zelfs duizenden euro's besparen. Start direct met energie vergelijken en bereken uw voordeel. Grote kans dat u kan besparen op uw energierekening.

Overzicht van de beste energie aanbiedingen op donderdag, 18 juli 2019

Voor het laatst bijgewerkt op donderdag, 18 juli 2019.

Een reactie plaatsen