Pensioenfonds steekt amper geld in duurzame energie

 

Onderzoeksbureau Profundo heeft een analyse opgemaakt van Pensioenfondsen. Daaruit blijkt dat de pensioenfondsen minder dan een half procent investeren in groene energie. Terwijl dat geld juist heel erg welkom is.

De 14 onderzochte fondsen hebben gezamelijk een waarde van €586 mrd, dat is 73% van de beleggingen. Er is slechts 1,8 mrd daarvan geinvesteerd in duurzame energie. De projecten waarin ze investeren zijn buitenlandse projecten. De pensioenfondsen zijn nodig om aan de 16% duurzame energie te kunnen voldoen in 2020.

Geld nodig voor Wind-Energie

De Sociaal Economische Raad en meerdere partijen proberen nu een Nationaal Energieakkoord af te sluiten met betrekking tot de Nederlandse energievoorziening. Ze willen flink gaan investeren in windparken.

Daarom is het nodig dat de pensioenfondsen met hun vermogen meer gaan investeren. De pensioenfondsen willen graag een solide garantie van de overheid voor ze overgaan tot grotere investeringen.

Belgische windparken waarin belegd word, halen makkelijk een rendement van 10% en dat is meer dan wat de pensioenfondsen nu binnenhalen.

Pensioenfonds steekt amper geld in duurzame energie
Beoordelingen

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!