Per 1 juli inzicht in energieverbruik bij netbeheerder

energieverbruik

Vanaf 1 juli kan iedere consument het energieverbruik online inzien op basis van zijn postcode. De maatregel is genomen zodat de consument precies kan bekijken wat het verbruik in gas en elektriciteit in het postcode gebied is.

Anonieme data per gebied en niet per huishouden

De data is anoniem en samengevoegd zodat er niet per individu gekeken kan worden, alleen dus op postcodegebied. Netbeheerder Stedin heeft dit gedaan als extra dienstverlening in de energietransitie.

Data bedoeld voor energie ondernemers

Het energieverbruik is vooral te gebruiken voor marktpartijen, de overheden en bedrijven die lokaal energie initiatieven willen opzetten. Voor bewoners van een wijk is het een handige tool om te bekijken wat zij gezamenlijk aan energie en gas verbruiken, het kan ook vergeleken worden met andere woonwijken en bijbehorende postcode’s. U kunt hier de data van Stedin bekijken.

Dienst stimuleert consumenten om meer te besparen op energieverbruik

Vanuit het Energieakkoord kwam al de vraag aan netbeheerders om het energieverbruik openbaar te maken, dit moet extra kansen en middelen geven om zoveel mogelijk op energie te besparen. Op Nationaal gebied is dit een belangrijke bijdrage en zorgt het voor meer economische kansen voor ondernemers die actief zijn in energiebesparende diensten en producten.

De dienst van Stedin is gratis dus iedereen is vrij om deze dienst te gebruiken. Stedin kan niet garanderen dat de data geheel juist en volledig is.

Bron: Energieoverheid

Per 1 juli inzicht in energieverbruik bij netbeheerder
1 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euroā€™s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland.