Percentage groene stroom groeit gestaag

Het percentage aan groene stroom is maar minimaal gestegen over het afgelopen jaar. In 2016 behaalde Nederland maar net 5.9% tegen 5.8% in 2015. Ondanks het feit dat er meer energie uit de zon en de wind werd afgenomen door de eindverbruiker nam het percentage uit biomassa weer af. Het Centraal Bureau voor de Statistiek meldde dit vandaag op hun website.

Extra capaciteit uit zon en wind

Het plaatsen van extra windmolens op zee zorgde voor een hoger verbruik en ook het aandeel in zonne-energie steeg van 500 megawatt naar 2000 megawatt. Hierdoor kwam er extra zonne-energie en windenergie vrij voor huishoudens. Er werd extra duurzame energie opgewekt maar er werd ook meer ervan verbruikt dus eigenlijk blijft het aandeel uit hernieuwbare bronnen onveranderd.

Biomassa grootste bron maar verbruik nam af

Wanneer alles in zijn totaliteit word bekeken dan is biomassa de grootste producent wat duurzame energie betreft. Uiteindelijk zal de capaciteit aan zonne-energie en windenergie ook toenemen. De vraag blijft: Gaat Nederland de beloofde 14% wel behalen in 2020? Er zal nog harder gewerkt moeten worden naar dat doel. Het tempo zal toch opgeschroefd moeten worden vind het CBS.

Windenergie kan helpen bij behalen doelstellingen

Het meeste vertrouwen ligt toch in het aandeel windenergie, want met het plaatsen van extra windmolens op zee en op land zou Nederland aan de doelstelling kunnen voldoen. We staan op de één na laatste plek van de lijst. Luxemburg en Malta zijn de laatste landen die onderaan de lijst staan. Zij wekken nog minder op dan Nederland dat nu doet. Over het algemeen word Duitsland geroemd om zijn duurzame energieproductie, maar Denemarken mag ook niet vergeten worden. Zij wekken al 14 miljard kilowattuur aan duurzame energie op.

Scandinavische landen blijven het duurzaamst

Zweden en Finland blijven bovenaan de duurzaamheidslijst staan, zij zijn goed voor 53% en 39%. Finland moet het daarbij wel hebben van waterkracht en biomassa omdat zij het moeten stellen met minder zonlicht en minder wind. Er is luchtcirculatie nodig voor de productie van windenergie maar met een zee die vaker bevroren is dan normaal zal windenergie een kleinere rol spelen.

Percentage groene stroom groeit gestaag
2 beoordelingen 9 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!