Plannen voor biomassa centrale Eneco zorgen voor onrust

biomassafabriek

Energieleverancier  Eneco had plannen om een grote biomassa centrale te gaan bouwen op de Lage weide op het industrieterrein van Utrecht, het bedrijf heeft besloten om hiervan af te zien na verontruste reactie’s van de Utrechtse gemeenteraad.

In plaats van grote biomassa centrale wel een kleinere

Wel blijft Eneco optie’s bekijken om een kleinere biomassa centrale neer te zetten. De gemeenteraad is bang voor geluidsoverlast en het extra verkeer wat de centrale met zich meebrengt. Eneco wil zo duurzaam mogeljik investeren en wil dit stapsgewijs doen. Omdat er brandbaar afval zal worden gebruikt om energie te produceren en restwarmte past dit niet in het duurzame beleidsplan van Eneco.

Kleinere biomassa centrale zal alleen warmte produceren

De kleinere centrale die nu moet verrijzen zal gebruik maken van houtsnippers maar deze zal alleen gebruikt worden voor zijn restwarmte. Hier word momenteel onderzoek naar gedaan door Eneco en wanneer dit doorgang vind zal Eneco verderop dit jaar een vergunning ervoor aanvragen.

Eneco is sinds vorig jaar eigenaar van de warmteketen van Nuon die deze verkocht aan de energieleverancier. Momenteel levert Eneco al restwarmte aan 50.000 huishoudens en 1200 bedrijven in de regio Utrecht.

Bron: AD

Plannen voor biomassa centrale Eneco zorgen voor onrust
1 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland.