Prijs voor zonnepanelen nog meer gedaald

zonnepanelen terugverdientijd
MilieuCentraal schrijft vandaag dat de prijzen voor het aanschaffen van een zonnepanelenset weer gedaald is. In 5 jaar tijd zijn ze met 1/5 goedkoper geworden. Tien jaar terug zag je zelfs een daling van 50% in de aanschaf van de zonnepanelen.

Steeds meer huishoudens met zonnepanelen op hun daken

Milieucentraal ziet ook het aantal huishoudens toenemen die kiezen voor zonnepanelen dit heeft te maken met de goedkope prijzen. Eind vorig jaar stonden er al 400.000 woningen en gebouwen geregistreerd die zonnepanelen op hun daken hebben geplaatst, dat is een percentage van 6% op de gehele Nederlandse bevolking. De aanschaf van een zonnepanelen systeem met 10 panelen kost nu €4600 waar dat in 2011 €5900 was.

De totale capaciteit aan geïnstalleerde zonnepanelen ligt op 1.5 gigawatt en deze zonnepanelen leveren 1100 mln kWh aan zonne-energie op. Het zijn niet alleen woonhuizen waar de zonnepanelen worden geïnstalleerd ook bedrijven kiezen voor een zonnepanelen systeem. Zo zijn er ook een aantal grote zonneweides in Nederland te vinden.

Besparen op de energiekosten is de voornaamste reden

Een huishouden die 10 zonnepanelen heeft geïnstalleerd kan hiermee 2200 kWh aan energie produceren, de overige 1100 kWh moeten ze afnemen van hun energieleverancier. De 2200 kWh zorgt toch gauw voor een besparing van €450 op de energierekening. Vanuit de overheid stimuleren ze huishoudens en bedrijven om zonnepanelen te plaatsen. Voor degenen die van plan zijn om voor zonnepanelen te kiezen lees dan ook het artikel over de terugverdientijd van zonnepanelen. Belangrijk is om een realistisch beeld te hebben voordat u besluit om zonnepanelen aan te schaffen.

Vergelijk eerst de energieprijzen om de exacte terugverdientijd te berekenen

Desondanks kan het lonen om te kiezen voor zonnepanelen wanneer u de terugverdientijd maar in acht houd. Meubelgigant Ikea is van plan om opnieuw zonnepanelen te gaan verkopen dus dat zou een mooie budgettaire oplossing kunnen zijn. Heeft u geen geld om een zonnesysteem aan te schaffen maar wilt u wel gebruik maken van duurzame energie? Wij vergelijken alle groene energie aanbiedingen van alle energieleveranciers voor u, dan krijgt u toch groene energie geleverd en kost het u niks extra behalve uw maandelijkse voorschotnota.

Prijs voor zonnepanelen nog meer gedaald
3 beoordelingen 9.3 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland.