Prijzen voor elektriciteit en gas enorm gestegen

Het europese bureau voor statistiek Eurostat heeft geconstateerd dat de prijzen voor electriciteit en gas enorm gestegen zijn ten opzichte van 2011. In ons land steeg het met 3,1% voor elektriciteit en voor gas daarentegen met zelfs 14%.

Binnen de EU stegen de prijzen met 6,6% in een jaar tijd. De gasprijzen stegen met 10,3%.

Cyprus en Griekenland hoogste stijgers

Cyprus kreeg te maken met de grootste stijging, 21% gevolgd door Griekenland met  15% en italie 11%. Zweden zag de prijzen juist dalen, 5% gevolgd door Hongarije 2% en Finland 1%.

Wij nederlanders hebben door de strenge winter de eerste vier maanden dit jaar veel meer elektriciteit verbruikt, en 12% meer aan gas verstookt. Ook betalen huishoudens meer belasting op de elektriciteit , de verwachting is dat de elektriciteitsbelasting weer verhoogd zal worden.

Prijzen voor elektriciteit en gas enorm gestegen
Beoordelingen

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland.