Prijzen voor Nederlandse elektriciteit 20% gedaald

tennet

TenneT netbeheerder heeft gemeld dat de prijzen voor elektriciteit in één jaar gedaald zijn met 20%, ter vergelijking: 1000 kilowattuur elektriciteit kostte in 2013 ongeveer €52, in 2014 was dat €41. Voor consumenten een verlaging van €5 per maand.

Import groene energie steeg in afgelopen jaren

TenneT meldde verder dat andere factoren meespelen zoals de gasprijzen die ook goedkoper zijn geworden, en het openen van een aantal nieuwe kolencentrales die de duurdere gascentrales daarin vervangen. Import van groene energie speelt ook een grote rol: Nederland importeerde meer groene energie vanuit Duitsland en Noorwegen.

Fluctuerend aanbod

Ook de stroomverbindingen met het buitenland die steeds beter en probater word gebruikt is een reden voor de goedkope energieprijzen. Dankzij het groeiende aandeel in hernieuwbare energiebronnen is er ook meer beweging in aanbod en vraag. Het in gebruik nemen van de nieuwe maar ook goedkopere kolencentrales draagt ook bij aan een steeds goedkopere energieprijs.

TenneT druk bezig met stroomverbindingen aan te leggen

In een eerder bericht maakte de ACM al bekend dat de energieprijzen lager zouden worden vanaf 21 mei. TenneT beheerd tevens het hoogspanningsnet in Duitsland en is belast met de aansluitingen van de offshore windparken in de Noordzee. Het bedrijf heeft momenteel al 30% van de nieuwe stroomverbinding naar Duitsland in gebruik.

Bron:NOS

Prijzen voor Nederlandse elektriciteit 20% gedaald
1 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!