Procedures gelijkgetrokken inzake regels faillissement bij energiebedrijven

elektriciteit-verlichting

De ACM heeft diverse voorwaarden voor gas en elektriciteit gewijzigd in geval een energiebedrijf failliet zou gaan. De procedures zullen verbeterd worden met betrekking tot een eventueel faillissement in de toekomst.

Nieuwe procedure wijzigingen

Er zal een procedure gaan gelden voor een gelijktijdig faillissement van een energiebedrijf alsook de programmaverantwoordelijke, omdat sommige energiebedrijven deze functie’s gelijktijdig vervullen. Zo worden de kosten van TenneT en GTS verduidelijkt wanneer zij garant staan bij een faillissement. Wanneer een energiebedrijf niet meer aan zijn verplichtingen kan voldoen dan kan GTS of TenneT zijn erkenning intrekken voordat het faillissement een feit is.

Ook bedrijven verzekerd van energielevering

Wanneer een energiebedrijf failliet gaat zijn kleinverbruikers elektriciteit beschermd en blijven zij een noodlevering krijgen van een tijdelijk energiebedrijf die inspringt. Bij grote bedrijven was dit nog niet het geval. Dankzij de nieuwe procedures zijn ook grote bedrijven verzekerd van het doorgaan van de energie en gaslevering.

Bedrijven krijgen dan in de toekomst ook meteen een nieuw energiebedrijf toegewezen mocht hun huidige energiebedrijf failliet zijn. Onder het oude reglement liep een bedrijf daarom het risico om afgesloten te worden wanneer zij niet een nieuw energiebedrijf op tijd konden vinden.

Voorstel goedgekeurd

Het voorstel was door Netbeheer Nederland in februari al bij de ACM neergelegd. De Transportvoorwaarden Gas, systeemcode Elektriciteit en tarievencode elektriciteit worden nu veranderd. Voor meer informatie verwijzen wij u door naar de website van ACM klik hier.

bron:ACM

Procedures gelijkgetrokken inzake regels faillissement bij energiebedrijven
2 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euroā€™s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland.