Productie van zonne-energie en windenergie in 2022 naar 15.000 megawatt

wind solar

Europese netwerkbeheerder TenneT voorspelt dat de productie afkomstig van zonne-energie en windenergie op 15.000 megawatt zal staan in 2022 waarvan dat nu momenteel 4000 megawatt is.

Investeren in buitenlandse netten

De productie van de elektriciteitscentrales die draaien op aardgas en steenkool zal vervolgens afnemen met een vijfde deel vandaar dat TenneT wil investeren in buitenlandse elektriciteitsnetten die verbonden zijn met Nederland. De netwerkbeheerder wil een intensievere samenwerking gaan onderhouden met de Europese netwerkbeheerders zodat zij gezamenlijk nieuwe elektriciteitsverbindingen kunnen aanleggen. Ook het koppelen van de systemen is nodig om de toekomstige levering van elektriciteit te kunnen garanderen.

Stop subsidie in vervuilende centrales en investeer in verduurzaming

TenneT vindt dat er niet langer geïnvesteerd moet worden in de vervuilende energiecentrales. Daarom investeren zij in elektriciteitskabels naar het buitenland met een capaciteit van 3400 megawatt die over zee en land lopen. De huidige situatie biedt ruimte om 6000 megawatt aan elektriciteit naar het buitenland te transporteren als ook de import ervan. Als gevolg hiervan kunnen alle Nederlandse huishoudens juist van goedkopere groene stroom profiteren.

Import groene stroom drukt de energierekening in de toekomst

Nederland heeft de import van buitenlandse groene stroom ook nodig om de pieken en dalen op te kunnen vangen die zich voordoet hier in Nederland als gevolg van de sluitingen van kolen en gascentrales. Tegen 2022 zal er 2700 megawatt minder aan elektriciteit beschikbaar zijn die afkomstig zijn van kolencentrales, en 1900 megawatt van gasgestookte centrales. Aangezien de productie in duurzame energie een toevlucht zal nemen met 360% ten opzichte van nu kunnen we beter anticiperen op het aandeel duurzame energie om deze in plaats van fossiele brandstoffen te gaan gebruiken.

Bron:Duurzaambedrijfsleven

Productie van zonne-energie en windenergie in 2022 naar 15.000 megawatt
3 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier 2019/2020. U kunt direct honderden euro's besparen!

Online energie vergelijken loont meer dan ooit

In 2018 hebben een record aantal mensen energieleveranciers met elkaar vergeleken. Duizenden mensen hebben met onze gratis en onafhankelijke energievergelijker honderden euro's weten te besparen. En omdat de energie prijzen in 2019 zijn gestegen verwachten wij dat nu nog meer mensen online energie vergelijken en overstappen naar de goedkoopste om zo zoveel mogelijk geld te besparen. Wij houden alle kosten real-time in de gaten en bieden u informatie over energie vergelijken en het vinden van de beste energiedeal.