Proef met per dag betalen voor energie en gas

besparing-energie

Vereniging Eigen Huis, Liander en Qurrent energie gaan volgend jaar met een  pilot starten waar huishoudens te maken krijgen met dagprijzen voor energie en gas. De prijzen zullen per dag verschillend zijn en de huishoudens kunnen hun verbruik erop afstemmen.

flexibele stroomprijzen per dag

300 huishoudens zullen gaan deelnemen aan de proef, met een ge√Įnstalleerde app kunnen huishoudens de energie en gasprijzen per uur bekijken, maar ook van de volgende dag. Dus wanneer op dinsdag de energieprijzen hoger zijn, dan kan men er rekenschap mee houden wanneer zij de wasmachine laten draaien. Zo word er geld bespaard maar ook bespaard op energie en gas. De besparing kan tot een paar honderd euro per jaar zijn wanneer men er slim mee omgaat.

Hoe hoger het aanbod hoe lager de prijs

Nu is het al zo dat de energieprijzen per dag wijzigen omdat de prijzen afhankelijk zijn van het aanbod of vraag. Wanneer er meer duurzame energie bij zou komen qua productie dan zullen de onderlinge verschillen nog groter worden. Aardgas zal in de proef ook per dag veranderen dus slimmer omgaan met het douchen en het gasverbruik word hiermee ook gestimuleerd.

Energieleverancier Qurrent is al een leverancier die met variabele tarieven werkt. Een consument kan bij Qurrent altijd  maandelijks zijn contract opzeggen. Qurrent laat haar klanten zien wat de uurprijzen zijn en laat klanten op basis daarvan betalen. Qurrent verdient daarmee niet op de energie en gasprijzen maar op het vastrecht.

Slimme meter is van belang bij proef

De deelnemers dienen wel in het bezit te zijn van de slimme meter zodat de energieleveranciers op afstand het verbruik kunnen aflezen. Het doel van de proef is om huishoudens in de toekomst samen te laten werken om zo de energiecentrales te ontlasten. De balans in aanbod en vraag kan dan ook beter opgevangen worden.

Bron:NOS

Proef met per dag betalen voor energie en gas
2 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland.