Rechter sommeert NAM direct te betalen voor waardedaling huizen

rechter

De rechtbank in Assen heeft vandaag een oordeel geveld over de waardedaling van woningen in Groningen. Hieruit kwam dat de NAM zijn verantwoordelijkheid moet nemen voor de woningen die in waarde zijn gedaald. Zij moeten daarom ook direct betalen.

Stichting Waardevermindering diende megaclaim in

De Stichting Waardevermindering door Aardbevingen Groningen had een rechtszaak aangespannen tegen de Nederlandse Aardolie Maatschappij. De NAM probeerde steeds onder een financiële vergoeding uit te komen door te claimen dat de waardedaling niet een direct gevolg was van de aardbevingen en dat marktconditie’s in de woningsector ook meespeelden. Desondanks kunnen huizenbezitters hun woningen maar moeilijk verkopen. Ook stelde de NAM dat de daling volgens hun wel meeviel.

Eindelijk gerechtigheid voor gedupeerden

Een rechter uit Assen heeft nu besloten dat de NAM wel degelijk verantwoordelijk is en blijft voor de woningbezitters die nu moeilijk hun huizen kunnen verkopen. De NAM was van plan om de huizenbezitters tegemoet te komen na de eventuele verkoop. Of woningbezitters nu wel op niet tot verkoop over gaan, de NAM moet deze groep compenseren met een schadevergoeding zo luidde de uitspraak.

Laat uw huis taxeren op waarde en schade

Woningbezitters doen er goed aan om hun woningen door een taxateur te laten taxeren zodat de waarde vastgesteld kan worden alsook de schade aan de woningen. Woningbezitters hebben te maken met een waardedaling van tussen de 10.000 en €20.000 en dat is een groot bedrag. De stichting vind dat de NAM de compensatie’s voor zijn rekening moet nemen en dat kan nu dankzij de uitspraak.

Bron:NRC

Rechter sommeert NAM direct te betalen voor waardedaling huizen
2 beoordelingen 8 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!