Rendement zonnepanelen toch hoger na koud voorjaar

zonneschijn

Ondanks de lang aanhoudende kou van dit voorjaar konden zonnepanelen bezitters toch extra rendement opstrijken. Het aantal zonne uren was meer dan voldoende. De cijfers waren afkomstig van weerinstituut KNMI.

30 euro extra voordeel

Een zonnepaneel eigenaar kreeg extra 30 euro uit zijn zonnepaneel installatie. Essent heeft een analyse opgemaakt door de zonne uren en de zonnestraling te meten. Vanaf het begin van 2015 was het redelijk koud tot aan vorige maand. Maar het aantal uren kwam op 786 waar dit gemiddeld 669 uur is. In de maand April vooral scheen de zon veel.

Vorig jaar scheen zon minder

Vorig jaar scheen de zon vanaf januari tot aan mei 724 uur, en dat liet al een verhoging zien van 4% wat gelijk staat aan een vergoeding van 12 euro extra. Dit jaar is dat veel meer: een stijging van 15% meer zonnestroom. In de analyse werd een zonnepanelen installatie van 10 zonnepanelen vergeleken.

Onder gunstige omstandigheden wekt zonnepaneel extra op

Bovengenoemde installatie kan 2288 kilowattuur aan zonnestroom produceren jaarlijks. Dat zou neerkomen op een rendement van 198 euro in de maand januari tot en met mei. De zonnestroomprijs is 22 eurocent per kilowattuur belasting en energiebelasting inbegrepen.

Bron:Z24

Rendement zonnepanelen toch hoger na koud voorjaar
1 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!