Rotterdam produceert in 2030 meer duurzame energie dan verbruik

blauwe-lucht-zonnepanelen

Het stadsbestuur van Rotterdam heeft bekend gemaakt, dat het percentage duurzame energie in 2030 het verbruik van de stad overtreft. Dit betekent dat de stad zelfstandigĀ in haar eigen energiebehoefte kan voorzien.

Energie uit hernieuwbare bronnen

Er word door Rotterdam op dat moment dan gebruik gemaakt van restwarmte afkomstig van de havens. Ook word er windenergie gebruikt om de huishoudens en bedrijven van energie te voorzien.

Doelstellingen samen bereiken

Er zijn plannen om de woningen energiezuiniger te maken, en de Rotterdammers moeten daaraan meedoen. De besparing zal de stad per jaar 180 miljoen euro opleveren. Ook worden er op vele daken zonnepanelen geplaatst, de gemeente denkt hiermee 40% uit het aandeel zonne-energie te behalen. In 2018 start een project met zonnecollectoren die op 6000 daken zullen worden geplaatst.

Zonnepanelen op verschillende daken Rotterdam

De daken van schoolgebouwen, gymzalen en eigen kantoren worden voorzien van zonnepanelen, zo zet de gemeente de eerste stap in het verduurzamen, maar verwacht van inwoners en bedrijven de nodige hulp om dit te kunnen bewerkstelligen. Inwoners en bedrijven mogen ook zelf met suggestie’s komen en meedenken word geapprecieerd.

Bron: AD

Rotterdam produceert in 2030 meer duurzame energie dan verbruik
1 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euroā€™s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland.