Ruim een miljard van wereldwijde bevolking heeft nog geen stroom

kokenopvuur

Uit cijfers is gebleken dat er ruim een miljard mensen van onze wereldwijde bevolking nog geen toegang hebben tot elektriciteit. De VN pleit voor een duurzame energievoorziening die voor iedereen toegankelijk is, maar met het huidige tempo schiet het niet op.

SE4ALL Sustainable Energy for All is het initiatief dat in het leven werd geroepen door VN Secretaris Ban Ki-moon. SE4ALL is opgedeeld in 3 delen: toegang voor iedereen tot de energievoorzieningen, het verdubbelen van groene energie in de energiemix en het verbeteren van de efficiëntie van energie.

Afgelopen week presenteerde het Internationaal Energieagentschap en de Wereldbank de tussentijdse resultaten over de voortgang van duurzame energie. Hieruit bleek dat er groei werd geconstateerd op de drie punten maar nog niet genoeg om beoogde doelstellingen te kunnen behalen in 2030.

Van de 1 miljard mensen die nog geen toegang hebben tot elektriciteit, kookt men veelal op vuur dat aantal stond op 41%. Wanneer er meer welvaart zou komen in deze gebieden komt dit ook ten gunste van de economie daar. De energieconsumptie in duurzame energie steeg van 17,8% naar 18,1%. Om de doelstellingen te kunnen behalen in 2030 zou het aandeel in duurzame energie met 50% moeten verdubbelen.

BRON:Telegraaf

Ruim een miljard van wereldwijde bevolking heeft nog geen stroom
Beoordelingen

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!