Russische Gazprom stoot meeste koolstofdioxide ter wereld uit

steenkoolfabriek

Uit een onderzoeksrapport van Thomson Reuters is gebleken dat energieleverancier Gazprom de grootste producent van koolstofdioxide is. Twee jaar terug werd al bekend dat zij een uitstoot hadden van 1,26 mrd ton. De tweede plaats werd toebedeeld aan een kolenbedrijf uit India met 820 mln ton.

Grote industriële bedrijven dragen bij aan hoge koolstofdioxide uitstoot

Maar er zijn meerdere bedrijven zoals Shell en Exxon Mobil, Petrochina, Glencore. Van de totale uitstoot aan kooldioxide kon 31% verdeeld worden over 32 bedrijven. Deze bedrijven werden gemonitoord de afgelopen 3 jaren en de uitstoot bleek zelfs nog gestegen met 1,3%. Gazprom produceert net zoveel als de economie in Japan.

Rapport is een duw in de rug naar minder uitstoot

Reuters benadrukt wel dat dit rapport niet bedoeld is om de bedrijven in kwestie de zwarte kaart toe te spelen, want de bedrijven leveren wel de benodigde energiediensten ten gunste van de wereldeconomie. Dit rapport maakt alleen helder dat er meer moet worden gedaan om het broeikaseffect terug te dringen, en juist door de grootte van deze bedrijven kunnen zij een significante verbetering maken.

Gazprom schroeft aardgasproductie terug

Gazprom gaf recentelijk al aan dat zij dit jaar minder gas zullen gaan produceren omdat de vraag vanuit Europa afgenomen is. De verwachte capaciteit aan gas zal 450 mrd kubieke meter zijn. Ondanks de afnemende vraag voorziet Gazprom nog steeds een 30% van de aardgasvoorziening.

Bron:Express.be

Russische Gazprom stoot meeste koolstofdioxide ter wereld uit
Beoordelingen

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier 2019/2020. U kunt direct honderden euro's besparen!

Online energie vergelijken loont meer dan ooit

In 2018 hebben een record aantal mensen energieleveranciers met elkaar vergeleken. Duizenden mensen hebben met onze gratis en onafhankelijke energievergelijker honderden euro's weten te besparen. En omdat de energie prijzen in 2019 zijn gestegen verwachten wij dat nu nog meer mensen online energie vergelijken en overstappen naar de goedkoopste om zo zoveel mogelijk geld te besparen. Wij houden alle kosten real-time in de gaten en bieden u informatie over energie vergelijken en het vinden van de beste energiedeal.