RWE matigt zijn energieproductie

 

RWE gaat zijn energieproductie in Nederland en Duitsland beperken. Omdat de vraag naar energie afgenomen is en de energieprijzen sterk zijn gedaald heeft het tot deze maatregelen geleid.

RWE ziet toekomst somber in

Het is nagenoeg niet meer mogelijk om de elektriciteitsproductie winstgevend te laten draaien, en het toekomstperspectief om winst te behalen is dermate slecht.

Productie beperken en verantwoordelijkheden terugdringen

RWE dringt de productie terug met 3100 megawatt, ook worden contracten  beëindigd die het Duitse bedrijf heeft met verschillende kolencentrales. Tevens considereren zij over sluitingen van andere bezigheden die onder het bedrijf vallen. Ze willen zoveel mogelijk bezuinigen om het verlies die zij nu draaien zo goed als het kan op te kunnen vangen.

De capaciteit zal plus minus met 6% afnemen. RWE treed in dezelfde voetstappen van mede energieconculega EON, zij hebben deze stappen al ondernomen. De Nettowinst van RWE is gedaald met ongeveer 40%, daarentegen ging de zogenoemde terugkerende winst de lift in met 19% door een schikking die RWE met Gazprom is overeengekomen.

RWE matigt zijn energieproductie
Beoordelingen

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland.