RWE moet meer betalen voor uitstoot kolencentrales

kolencentrale

Het Duitse energiebedrijf RWE Energy moet van de Duitse regering extra betalen voor hun verouderde kolencentrales. RWE zegt dat dit de toekomst van hun bedrijf financieel ondermijnt.

Emissierechten worden ingevoerd in 2017

Wanneer de regering deze verplichte bijdrage doorzet dan zou dit betekenen dat zij het overgrote deel van hun bruinkoolmijnen en kolencentrales zouden moeten sluiten. Minister van Energie Sigmar Gabriel wil energieproducenten dwingen om extra Europese emissierechten te laten betalen vanaf 2017.

Verouderde kolencentrales minder rendabel

Alle kolencentrales die ouder zijn dan 20 jaar moeten deze emissierechten gaan afdragen. De inkomsten van RWE uit conventionele energiebronnen daalden met 30% het afgelopen jaar. Concurrent EON is al begonnen met de splitsing van het bedrijf om zich te kunnen toeleggen op duurzame energie.

RWE heeft last van internationale energieprijzen

De internationale energieprijzen liggen momenteel laag en RWE hoopt dat deze prijzen weer omhoog gaan. RWE werd kort geleden benaderd door investeerders uit het midden-oosten en zien het wel zitten om uit te breiden in Noord-Afrika en het midden-oosten met hun bedrijfsactiviteiten. De regering van Dubai word nu geadviseerd door RWE om hun energie strategie aan te pakken.

Bron: Bloomberg

RWE moet meer betalen voor uitstoot kolencentrales
1 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euroā€™s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland.