RWE neemt commerciële taken van Essent over

essentlogo

RWE gaat het commerciële gedeelte van Essent nu ook overnemen. Sinds 2009 heeft RWE al een belang in Essent maar daar komen nu dus ook de commerciële taken bij. Na een mislukte poging tot een fusering met energieleverancier Nuon gaf Essent al aan op zoek te gaan naar een nieuwe investeerder.

De belanghebbenden van Essent zijn allemaal akkoord gegaan met de overname door RWE en het bedrag van 7,5 mrd euro word verdeeld over de 6 zes provincies en de gemeenten. De provincie Noord-Brabant als grootaandeelhouder van 31% zal het grootste gedeelte incasseren. Door de overname van RWE kan Essent zich in Europa sterker maken op de energiemarkt doch blijft Essent als zelfstandige energieleverancier onder haar eigen naam werken.

Essent moet voldoen aan de splitsingswet door haar activiteiten op te splitsen. Het transportnet zal niet worden overgenomen door RWE deze tak blijft vooralsnog in Nederland. RWE zal dus alleen de werkzaamheden rondom de energielevering gaan verzorgen.

Bron:Nuzakelijk

RWE neemt commerciële taken van Essent over
Beoordelingen

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland.