RWE neemt commerciƫle taken van Essent over

essentlogo

RWE gaat het commerciƫle gedeelte van Essent nu ook overnemen. Sinds 2009 heeft RWE al een belang in Essent maar daar komen nu dus ook de commerciƫle taken bij. Na een mislukte poging tot een fusering met energieleverancier Nuon gaf Essent al aan op zoek te gaan naar een nieuwe investeerder.

De belanghebbenden van Essent zijn allemaal akkoord gegaan met de overname door RWE en het bedrag van 7,5 mrd euro word verdeeld over de 6 zes provincies en de gemeenten. De provincie Noord-Brabant als grootaandeelhouder van 31% zal het grootste gedeelte incasseren. Door de overname van RWE kan Essent zich in Europa sterker maken op de energiemarkt doch blijft Essent als zelfstandige energieleverancier onder haar eigen naam werken.

Essent moet voldoen aan de splitsingswet door haar activiteiten op te splitsen. Het transportnet zal niet worden overgenomen door RWE deze tak blijft vooralsnog in Nederland. RWE zal dus alleen de werkzaamheden rondom de energielevering gaan verzorgen.

Bron:Nuzakelijk

Beoordelingen

Energieleveranciers vergelijken en zorgeloos overstappen?

Energie vergelijken en de goedkoopste energie aanvragen? Met onze energievergelijker kunt u alle energieleveranciers vergelijken en zorgeloos overstappen. Vergelijk alle aanbieders online en profiteer van aantrekkelijke energie aanbiedingen. Huishoudens kunnen al snel honderden euro's besparen. Bedrijven kunnen zelfs duizenden euro's besparen. Start direct met energie vergelijken en bereken uw voordeel. Grote kans dat u kan besparen op uw energierekening.

Overzicht van de beste energie aanbiedingen op vrijdag, 19 juli 2019

Voor het laatst bijgewerkt op vrijdag, 19 juli 2019.

Een reactie plaatsen