RWE plaatst Essent onder duurzame tak

rwe kantoor

Het Duitse RWE energy gaat het bedrijf opsplitsen: de fossiele energieproductie word apart gezet, en Essent word ondergebracht in het duurzame onderdeel. RWE maakt hier een duidelijk onderscheid tussen fossiele en duurzame activiteiten.

Essent word ondergebracht in duurzame tak

Het Nederlandse Essent word door RWE als duurzaam bedrijf volgend jaar naar de beurs gebracht. Zo zullen de activiteiten die onder duurzame energie vallen worden ondergebracht in een apart bedrijf. Essent zal dan waarschijnlijk het boegbeeld worden voor duurzame energie.

Fossiele productie RWE komt in een bad bank

De energie opgewekt uit fossiele brandstoffen zullen in een zogenoemde bad bank van RWE blijven. Momenteel kan Essent zich nog niet 100% duurzaam noemen omdat het voornamelijk grijze stroom levert aan de Nederlandse consumenten. Toch kan Essent zich voegen bij het duurzame onderdeel omdat Essent in Nederland alleen energiecontracten aan particulieren en de zakelijke markt verkoopt.

Het is niet zo dat klanten van Essent ineens groene stroom geleverd krijgen maar Essent kan als verkoopapparaat dienen voor duurzame energie. De huidige energiecentrales in Nederland zoals de kolencentrale in Eemshaven zullen komen te vallen onder de bad bank van RWE. Met de splitsing geeft RWE een duidelijk signaal af aan de beleggers. De energiecentrales zullen nog geld opleveren de komende jaren, waar het met duurzame energie nog onstabiel is.

Volgend jaar naar de beurs met “nieuw” bedrijf

RWE wil eind 2016 10% van haar aandelen naar de beurs gaan brengen, van die 10% moet er kapitaal worden gewonnen om opnieuw te kunnen investeren. Het Duitse concern volgt hiermee dezelfde splitsing van EON die vorig jaar haar bedrijf besloot op te splitsen.

Bron:Nu.nl

RWE plaatst Essent onder duurzame tak
1 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland.