RWE trekt kapitaal terug uit Brits windmolenproject

logo rwe

RWE trekt zich terug nadat het een investering had gedaan van 4,7 miljard euro in het Atlantische Array windmolenproject. De stijgende kosten zorgden ervoor dat het project niet meer rendabel was voor de Duitse Energiegigant.

Kosten wegen niet meer op tegen de baten

De verklaring van RWE was dat door technische problematiek de kosten opliepen en er was onvoldoende subsidie om deze kosten te kunnen dekken. De Britten kampen al met een energiecrisis dankzij de gestegen gasprijzen, het land verlegt nu zijn focus naar duurzame energie. Engeland wil in 2020 zijn duurzame energie naar 15% brengen.

Energiecrisis Engeland

Ed Miliband van de labour partij is voornemens om de gestegen energieprijzen een halt toe te roepen, nadat British Gas aankondigde zijn energieprijzen te verhogen met ruim 9%. Eerder dit jaar gaf Engeland al aan met een gastekort te kampen daardoor steeg de vraag naar gas met twintig procent.

RWE trekt kapitaal terug uit Brits windmolenproject
Beoordelingen

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!