Saudi Arabië kan grootste zonne-energie exporteur worden

Saudi Arabië s’werelds grootste olieproducent kan binnenkort één van de grootste exporteurs worden van zonne-energie. Paddy Padmanathan CEO van ACWA Power die een aantal portfolio’s beheerd in zonne-energie, kolen en gas heeft dit gezegd.

Hij stelt dat het zeer waarschijnlijk is dat Saudi Arabië de gaten kan vullen in een opkomende vraag naar zonne-energie, binnen tien jaar kunnen ze een grote capaciteit aan duurzame energie opwekken en met name zonne-energie. Afgelopen week  gaf de Minister van Olie in Saudi Arabië al aan dat zij grote plannen hebben om op het vlak van zonne en windenergie de leiding te willen nemen.

 

Padmanathan’s bedrijf haalde laatst al de nieuwsberichten omdat hij beloofde de goedkoopste energietarieven voor zonne-energie te kunnen bieden, 5,98 dollarcent per kilowattuur. Een project met een capaciteit van 200 MW in Dubai is al gesponsord met 344 biljoen dollar door drie Saudische banken. Het project in Dubai laat de potentie van zonne-energie al zien.

Dalende prijzen zorgen voor meer capaciteit zonne-energie

De prijzen in de zonnesector zijn al gedaald en dalen nog steeds, dit zorgt voor een goede concurrentie en Padmanathan wil bekijken of hij het snelst met de goedkoopste tarieven kan komen. De privaatsector in Saudi Arabië heeft de zekerheid nodig om te kunnen investeren in innovatieve groene projecten die ook betaalbaar zijn.

Bron:RTCC

Saudi Arabië kan grootste zonne-energie exporteur worden
Beoordelingen

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!