Schaliegas winning kan veilig?

 

Volgens het RTL Nieuws word er momenteel gediscussieerd door het kabinet over de toekomst van het proefboren naar schaliegas. Minister Henk Kamp presenteerde vandaag een onderzoek waar de risico’s liggen bij het boren naar schaliegas.

Het winnen van schaliegas kan veilig volgens Minister

Geconcludeerd werd wel dat de winning naar schaliegas veilig kan. De Minister is ook van mening dat met de komst van schaliegas onze economie een positief duwtje in de rug krijgt. Hij refereert met de vondst van schaliegas naar de ontdekking van ons aardgas eind jaren 40.

Besluit word uitgesteld tot medio Oktober

Minister Kamp wacht de consultatie af van de MER deze moeten het rapport nog beoordelen van ingenieursbureau Witteveen en Bos. Deze word eind september verwacht. Er zijn proefboringen nodig maar eerst word onderzocht hoe veilig deze boringen kunnen worden gedaan en op een verantwoorde manier. Pas dan zal de Minister een besluit nemen erover dit zal rond Oktober zijn.

Wanneer het MER rapport positief bevonden word komen de gemeenten ook in beeld die de vergunningen dan kunnen verlenen. Er zijn al drie locaties waar ze de proefboringen willen gaan uitvoeren deze bevinden zich bij Boxtel, Haaren, en de Noordoostpolder.

 

 

Schaliegas winning kan veilig?
2 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!