Schiermonnikoog heeft eigen energiecoöperatie

 

Op het waddeneiland Schiermonnikoog hebben ze een¬†energieco√∂peratie opgericht. De¬†co√∂peratie draagt de naam ‘De Sintrale”. Er word zelf duurzame energie ingekocht en ook zijn er plannen voor het zelf opwekken van duurzame energie.

Zij zal haar leden van advies voorzien hoe men thuis op het energieverbruik kan besparen. De energiecoöperatie is bezig met plannen voor het produceren van windenergie en zonne-energie. In de toekomst wil het eiland in zijn eigen energiebehoefte kunnen voorzien net als het Canarische eiland El Hierro dat nu ook al doet.

Schiermonnikoog die onder de provincie Friesland valt, zal met het opwekken van zijn eigen duurzame energie bijdragen aan het aandeel dat Friesland is toebedeeld in het Energieakkoord.

Schiermonnikoog heeft eigen energiecoöperatie
Beoordelingen

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland.