Siemens gaat windparken in Egypte bouwen van 2 gigawatt

egypte-zonnepanelen

Geen zonneparken wat je zou verwachten in een zonnig land zoals Egypte maar windmolens gaat het Duitse Siemens bouwen in het land. De windparken zullen een productie capaciteit hebben van 2 gigawatt aan windenergie.

12 grote windparken te bouwen

Het Duitse concern heeft een overeenkomst gesloten met Egypte van ruim 9 mrd dollar om de levering te verzorgen van windturbines. De windturbines zullen geplaatst worden in 12 windparken. Daarvoor zal er ook een productiefabriek in Egypte komen dit is een onderdeel van de gesloten overeenkomst.

Windenergie levert hogere opbrengst in woestijn

Ook al is Egypte voldoende zonrijk toch vond Siemens het beter om windparken te gaan bouwen in plaats van zonnepanelen. Het gebied waar de windparken zullen komen bied voldoende windsnelheden en dankzij de hoogte van de turbines zal woestijnstof ook minder een probleem zijn, zonnepanelen hebben hier wel last van dus worden zij regelmatig gereinigd om de zonnestroom opbrengst niet in gevaar te brengen.

Te hoge temperaturen nadelig voor zonnepanelen

Bijkomende nadeel van zonnepanelen in de woestijn is ook dat wanneer de temperatuur stijgt dat de zonnestroom opbrengst ook daalt. De opbrengst van windenergie in dat geval zal meer zijn en de meest voordelige hernieuwbare energiebron in Egypte.

Bron:Duurzaambedrijfsleven

Siemens gaat windparken in Egypte bouwen van 2 gigawatt
Beoordelingen

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!