Slimme meter toch niet zo goedkoop

slimmemeteroverzicht

In het programma van kassa afgelopen week is gebleken dat het hebben en plaatsen van een slimme meter toch niet zo goedkoop blijkt. Zij hebben een aantal slimme meters onderzocht op prijs en installatiekosten.

Hieruit werden 5 slimme thermostaten getest dit waren de:

  • Anna
  • Nefit Easy
  • Nest
  • Netatmo
  • Thermosmart

Voor de Anna betaalt men €369 inclusief €70 installatiekosten, Nefit Easy €259 inclusief 60 installatiekosten, Nest €299 incl €80 installatiekosten, Netatmo €254 incl €75 installatiekosten en de Thermosmart €324 incl €75 installatiekosten.

Slimme meter Anna bijvoorbeeld is verkrijgbaar bij de Nederlandse Energie Maatschappij, de slimme meter word in 5 jaar afbetaald voor een bedrag van €3,99 abonnementskosten. Dit is inclusief updates en dienstverlening en de gebruikelijke garantie. Terwijl als je deze Anna Slimme meter gewoon los aanschaft dat dit gratis blijkt. Met Anna is het overigens wel mogelijk om over te stappen mits dat ieder jaar is.

Met een slimme meter geen overstapkorting

Wanneer je bij alle slimme meters de werkelijke kosten berekent komen de Toon van Eneco en Nest van Essent er het duurst uit, met bedragen van respectievelijk €849 en €931. Het probleem is ook wanneer je een slimme meter zelf aanschaft dat je ook niet in de mogelijkheid bent om over te stappen. In dat geval loop je de welkomstkortingen die energieleveranciers aanbieden bij overstap ook mis.

Eigenlijk is een Slimme meter dus een soort van wurgcontract waarmee je gebonden blijft aan de energieleverancier die hem je aanbied. Toegegeven de slimme meters zijn wel handig in de zin met het besparen op je energie en gasverbruik. Zo zorgt de bewegingsdetector in de slimme meter ervoor dat wanneer er geen bewegelijke activiteit in huis is, dat de thermosstaat vanzelf een graad lager gaat. Of een ingebouwde douchetimers die ervoor zorgt dat je niet te lang douched.

Zelf de besparing in de hand houden in plaats van digitaal

Maar eigenlijk kan men dit zelf ook handmatig doen, gewoon een tijd vaststellen voor de duur van je douchebeurt, en je oude vertrouwde thermosstaat instellen wanneer deze aan moet gaan en uit. En wanneer je gewoon geduldig bent word de slimme meter vanzelf geplaatst door de netbeheerder. Dit convenant is al van start gegaan sinds vorig jaar en word stapsgewijs gratis geplaatst.

Bron: Telegraaf

Slimme meter toch niet zo goedkoop
1 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!