Somberheid over 14% duurzame energie in 2020

windmolenopland

Dagblad Trouw schrijft vandaag dat er somberheid heerst over het Energieakkoord en het behalen van de percentages in duurzame energie.

Het realiseren van de duurzame projecten zoals in windenergie en zonne-energie gaat moeizaam. Als deze trend zich zo voortzet blijft Nederland steken op een 12,5% in 2020. Zo zou het verloop van het realiseren van extra windparken ook moeizaam verlopen, het aantal beoogde locatie’s zijn nog steeds niet toegewezen. Dit heeft mede te maken met tegenstanders van windparken in bewoonde gebieden. Om het probleem enigzins op te lossen en mensen tegemoet te komen worden er vergoedingen betaald aan deze groep mensen.

Een jaar terug toen het Energieakkoord werd opgericht was er nog veel positiviteit over het aantal beoogde banen die zouden vrijkomen maar hier is nog niks van gekomen. Ook de subsidie regeling die verstrekt word vind weinig doorgang, het aantal leningen dit jaar staat op 313 en het totaalbedrag van 3,6 mln is maar 1% die verstrekt word uit de subsidiepot. Men loopt tegen ingewikkelde wetten en regelingen aan. Over twee jaar word het Energieakkoord opnieuw bekeken en tot die tijd probeert het kabinet gematigd positief te blijven.

Somberheid over 14% duurzame energie in 2020
Beoordelingen

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland.