Steeds groter aandeel zonne-energie in Nederland

Steeds groter aandeel zonne-energie in NederlandIn 2018 zijn er circa 4,6 miljoen nieuwe zonnepanelen geplaatst in Nederland. Het totale vermogen steeg daarmee van 2,9 gigawatt naar 4,2 gigawatt. Niet alleen consumenten kiezen steeds vaker voor zonnepanelen, maar ook bedrijven kiezen steeds vaker voor deze duurzame oplossing. Dat blijkt uit onderzoek van Dutch New Energy Research.

2017

In 2017 zijn er 3,1 miljoen zonnepanelen geplaatst in Nederland. Dit zorgde samen voor een vermogen van 853 megawatt. In datzelfde jaar kwam bijna twee procent van het totale stroomverbruik voort uit zonnepanelen.

2018

In 2018 was de groei vooral te zien bij bedrijven. Steeds meer bedrijven kiezen namelijk voor zonnepanelen. Het percentage van geplaatste zonnepanelen onder bedrijven steeg met maar liefst 20 procent.

Dutch New Energy Research

Rolf Heynen, de directeur van Dutch New Energy Research, legt uit dat de groei van zonne-energie te danken is aan de flinke kostendaling. Zonnepanelen worden namelijk steeds goedkoper Ʃn efficiƫnter. Dat maakt dit ook een goed moment om te investeren in de technologie. Dat geldt dus niet alleen voor bedrijven, maar ook voor consumenten.

Groei zal in de komende jaren doorzetten

Volgens de directeur van het onderzoeksbureau zal de groei zich in de aankomende jaren ook blijven ontwikkelen. Er worden namelijk volop nieuwe woningen gebouwd en voor deze woningen zijn zonnepanelen ook erg interessant. Ook woningcorporaties zijn flink aan het verduurzamen. Steeds meer huurwoningen zijn eveneens voorzien van zonnepanelen.

Salderingsregeling

Afgelopen dinsdag werd bekend dat de salderingsregeling nog even aanblijft. Dit zou in eerste instantie per 1 januari 2020 stoppen. Minister Wiebes van Economische Zaken heeft echter laten weten dat de salderingsregeling wordt gehandhaafd tot 1 januari 2021. Na deze periode komt er een nieuwe regeling.

Overweegt u zonnepanelen?

Overweegt u ook zonnepanelen? Het is nu een goed moment om hierin te investeren. De gemiddelde terugverdientijd is zeven jaar en daarmee verdient u het vanzelf weer terug.

Energie vergelijken?

Of u nu wel of geen zonnepanelen heeft: energie vergelijken is altijd een verstandig idee. Indien u beschikt over een zonnepanelen, kunt u dit simpelweg aangeven in onze energievergelijker. Als u wilt overstappen van energieleverancier, is het belangrijk dat u uw postcode + huisnummer en verbruik invoert. Op basis daarvan kunt u uw energiekosten berekenen. Voor het gemak staat de goedkoopste energieleverancier altijd bovenaan. Wacht daarom niet langer en stap ook over: u kunt tot wel 500 euro op jaarbasis besparen.

Steeds groter aandeel zonne-energie in Nederland
1 beoordelingen 10 gemiddeld

Energieleveranciers vergelijken en zorgeloos overstappen?

Energie vergelijken en de goedkoopste energie aanvragen? Met onze energievergelijker kunt u alle energieleveranciers vergelijken en zorgeloos overstappen. Vergelijk alle aanbieders online en profiteer van aantrekkelijke energie aanbiedingen. Huishoudens kunnen al snel honderden euro's besparen. Bedrijven kunnen zelfs duizenden euro's besparen. Start direct met energie vergelijken en bereken uw voordeel. Grote kans dat u kan besparen op uw energierekening.

Overzicht van de beste energie aanbiedingen op woensdag, 17 juli 2019

Voor het laatst bijgewerkt op woensdag, 17 juli 2019.

Een reactie plaatsen