Steenkoolverbruik in Nederland met kwart gestegen over afgelopen halfjaar

kolen

Er is in de eerste 6 maanden van 2015 9 miljard kilogram aan steenkool verbruikt, dat is 27% meer dan in 2014. Elektriciteitscentrales hebben enorm veel kolen verstookt en de stijging komt dan ook grotendeels hiervandaan.

Steenkoolprijs historisch laag sinds laatste 7 jaar

De elektriciteitscentrales hebben overuren gedraaid omdat de steenkoolprijs ter vergelijking met 2008 zo’n 38% goedkoper is geworden. De vervuilende elektriciteitscentrales zorgen daarbij voor een flink verhoogde CO2 uitstoot. Vanuit de Tweede Kamer is er een meerderheid die vind dat de kolencentrales gefaseerd moeten worden gesloten, en er mogen ook geen nieuwe centrales meer bijgebouwd worden.

ING stopt alle financieringen voor nieuwe kolencentrales

De ING ging zelfs een stap verder, zij hebben vandaag gemeld dat zij geen kredieten meer verstrekken voor nieuwe kolencentrales ook zullen er geen leningen meer worden afgegeven aan klanten uit de energiesector die nog voor 50% afhankelijk zijn van het goedkope steenkool.

Elektriciteitscentrales draaiden overuren om elektriciteit te produceren

Doordat de kolenprijs zo laag ligt kunnen energieproducenten van elektriciteitscentrales nog goedkoper elektriciteit opwekken en dat levert Nederland een voordeel op ten opzichte van de export naar het buitenland. Zo was de export van elektriciteit naar België gestegen met 47%. Ook staalbedrijven maken gebruik van het goedkope steenkool. Steenkool is op dit moment goedkoper dan het aardgas.

Nederland importeert het steenkool uit het buitenland, en vorig jaar importeerde Nederland dan ook 27 miljard kilo steenkool. Het steenkool is afkomstig uit Colombia, Verenigde Staten en Zuid-Afrika.

Kies voor een groener milieu

Voor de Nederlandse energiebedrijven is het momenteel zeer rendabel om elektriciteit op te wekken dankzij de lage steenkoolprijs, de verkopen gaan omhoog en ze kunnen stunten met hun energieprijzen. Het is nu wel duidelijk hoe vervuilend steenkool is voor ons klimaat kies daarom voor groene energie in plaats van grijze energie, de energietarieven voor groene energie kosten u net zoveel als wat u betaalt voor grijze energie.

Start met groene energie vergelijken en stap over

Vergelijk alle groene energie aanbiedingen op EnergieVergelijking.nl en kies voor een schoner milieu. Bijna alle energiebedrijven bieden groene energie pakketten aan dus u heeft keuze genoeg. Vergelijken en overstappen op duurzame energie is gratis.

Bron:Nu.nl

Steenkoolverbruik in Nederland met kwart gestegen over afgelopen halfjaar
2 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!