Stroom opwekken uit stro

logo stro

In Duitsland zijn onderzoekers van mening dat je uit het afvalproduct van stro duurzame energie kunt opwekken. Het onderzoek toonde aan dat er miljoenen huishoudens voorzien kunnen worden van groene stroom.

Afvalproduct van stro is eindproduct duurzame energie

Er word jaarlijks 3o miljoen ton aan stro geproduceerd, twee derde daarvan word voor de stallen en meststof gebruikt. Het overblijfsel van de de stro ligt rond de 8 tot 13 miljoen ton. Wanneer deze stro productie omgezet word in groene stroom kunnen daarmee 1,7 tot 2,8 mln huishoudens voorzien worden van stroom. Daarbij bied het verwarming voor 2,8 tot 4,5 mln  huishoudens.

Broeikasgassen verschillen

Deze vorm van produceren zorgt wel voor een uitstoot van broeikasgassen maar dat ligt lager dan bij het verbranden van fossiele brandstoffen. Het verschil ligt 73% tot 92% lager dan wanneer fossiele brandstoffen verbrand worden. De onderzoekers vinden daarom dat het overgebleven stro moet worden gebruikt om groene stroom mee op te wekken.

Het zou milieuvriendelijker zijn om de stro te gebruiken in warmtecentrales en gecombineerde centrales die stroom en warmte opwekken.

Stroom opwekken uit stro
Beoordelingen

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier 2019/2020. U kunt direct honderden euro's besparen!

Online energie vergelijken loont meer dan ooit

In 2018 hebben een record aantal mensen energieleveranciers met elkaar vergeleken. Duizenden mensen hebben met onze gratis en onafhankelijke energievergelijker honderden euro's weten te besparen. En omdat de energie prijzen in 2019 zijn gestegen verwachten wij dat nu nog meer mensen online energie vergelijken en overstappen naar de goedkoopste om zo zoveel mogelijk geld te besparen. Wij houden alle kosten real-time in de gaten en bieden u informatie over energie vergelijken en het vinden van de beste energiedeal.