Stroomaansluiting aanvragen

Hoe vraagt u een stroomaansluiting aan? Deze vraagt u aan bij de netbeheerder. Om gebruik te mogen maken van stroom en gas, bent u verplicht zich aan te sluiten op het elektriciteitsnet. De netbeheerder is de enige die uw aansluiting mag aanleggen.

Overheid heeft vaste tarieven vastgelegd

De kosten voor het aanleggen van uw nieuwe aansluiting is vastgesteld door de overheid. Zoek contact met uw netbeheerder en geef daar aan dat u een nieuwe stroomaansluiting wilt aanvragen. Voorts is de netbeheerder verplicht u aan te sluiten binnen de termijn van 18 weken. Verstandig is om dit dan ook tijdig aan te vragen.

EAN Codeboek leert u wie uw netbeheerder is

Wanneer u niet weet wie uw netbeheerder is dan kunt u op de website EAN Codeboek uw postcode en huisnummer invoeren en u krijgt dan te zien wie aangewezen is in uw regio. Stel u krijgt verwarming van een warmtenet en u wilt toch een gasaansluiting aanvragen? Doe dit dan in samenspraak met uw netbeheerder, want zij hoeven u sinds 2011 niet meer verplicht aan te sluiten omdat er een warmtenet in uw wijk is aangesloten.U betaalt eenmalig een vast bedrag aan de netbeheerder voor de aansluiting, de hoogte hiervan kunt u opvragen bij uw netbeheerder.

Online aansluiting doorgeven

Het aanvragen van de aansluiting kunt u doen via aansluitingen.nl wanneer u woonachtig bent in regio Noord en Oost-Nederland. Bent u woonachtig in de regio Limburg en Noord-Brabant dan gaat u naar huisaansluitingen.nl.

Stroomaansluiting aanvragen
2 beoordelingen 9 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier 2019/2020. U kunt direct honderden euro's besparen!

Online energie vergelijken loont meer dan ooit

In 2018 hebben een record aantal mensen energieleveranciers met elkaar vergeleken. Duizenden mensen hebben met onze gratis en onafhankelijke energievergelijker honderden euro's weten te besparen. En omdat de energie prijzen in 2019 zijn gestegen verwachten wij dat nu nog meer mensen online energie vergelijken en overstappen naar de goedkoopste om zo zoveel mogelijk geld te besparen. Wij houden alle kosten real-time in de gaten en bieden u informatie over energie vergelijken en het vinden van de beste energiedeal.