Stroomdippen in Noord-Nederland veroorzaakt door ijzel op de bovenleidingen

stroomnet

In een groot gedeelte van Noord-Nederland zijn meldingen binnengekomen van huishoudens die te maken hadden met flikkerende verlichting. De oorzaak blijkt te liggen bij ijzel dat zich bevindt op de bovenleidingen van het hoogspanningsnet.

Treinverkeer naar Groningen ondervind problemen

Nu blijkt ook dat de treinen die richting Groningen zouden rijden stilstaan door middel van een stroomstoring. Door dat er ijzel op de hoogspanningskabels ligt zijn de kabels heen en weer gaan bewegen, in combinatie met een harde wind ontstaan hierdoor stroomdips. TenneT is hard bezig dit probleem te verhelpen. In 2005 heeft zich een zelfde soort situatie voorgedaan.

Stroomvoorziening zo snel mogelijk gestabiliseerd

TenneT heeft nu extra monteurs ingezet die de stroomvoorziening weer moeten gaan stabiliseren. TenneT benadrukt ook dat zodra de wind gaat liggen dat de stroomdips ook weer voorbij zijn. Er komen veel twitter berichten binnen van mensen woonachtig in Friesland, Groningen, Drenthe en Overijssel die last hebben van de stroomdips.

De hoogspanningsbeheerder heeft zijn excuses geuit voor het ongemak en hoopt dit zo snel mogelijk op te kunnen lossen. Voor meer updates over de stroomdips houd de twitter pagina van TenneT TSO in de gaten.

Bron:NOS

Stroomdippen in Noord-Nederland veroorzaakt door ijzel op de bovenleidingen
2 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!