Stroomverbruik sinds 1950 gestegen met 4,5% per jaar

tennetvlag

Het Centraal Bureau voor Statistiek heeft een publicatie uitgebracht over het stroomverbruik in Nederland vanaf 1950 tot aan nu. Hieruit blijkt dat het stroomverbruik gemiddeld met 4,5% jaarlijks gestegen is.

Van 1950 tot 1976 steeg het stroomverbruik met 8,2% de economie nam in die tijd ook toe met 4,6%. In die jaren was er nog niet voldoende opslagcapaciteit voor stroom dus werd de productie ook meteen verbruikt. Vanaf de jaren 70 nam de stroomproductie toe van 75% naar 90%.

In de jaren 50 tot aan de jaren 80 werd er vooral grijze energie geproduceerd. Er werd een daling geconstateerd in fossiele brandstoffen van 8%. Deze daling is deels te danken aan de opkomst van duurzame energie (12%). Nederland maakte vooral eerst gebruik van duurzame energievormen zoals windenergie en biomassa energie.

Het gebruik van kernenergie in Nederland is klein: in de jaren 1998 tot aan 2013 bedroeg dit percentage 4%. Het aandeel duurzame energie is nog niet voldoende om huishoudens te kunnen voorzien in hun energiebehoefte. Daarom laat Nederland wel ruimte voor kernenergie als optie om in geval van schaarste voldoende energie te kunnen leveren.

Bron: Milieuloket

Stroomverbruik sinds 1950 gestegen met 4,5% per jaar
1 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!