Tankstations verliezen kort geding over elektrisch oplaadpunt

 

Zesentwintig tankstations hadden een kort geding aangespannen om de elektrische oplaadpunten onder de Benzinewet te laten vallen. De pompeigenaren stelden het alleenrecht te hebben daarop. 

Elektriciteit valt niet onder categorie brandstof

De tankstations refereerden aan de Benzinewet waar zij het alleenrecht hebben op het verkopen van brandstof. De tankstations zijn in het ongelijk gesteld, de rechter opperde dat elektriciteit geen brandstof is, verder vond de rechter dat het elektrisch rijden losstaat van de brandstofmarkt. Met dit vonnis komt er toestemming om op 250 plaatsen in nederland snellaadpalen te plaatsen.

De markt voor snellaadpalen is toebedeeld aan: ANWB, Fastned, MisterGreen, GreenFlux, Liander en The New Motion. Fastned gaf aan in de nabije toekomst meerdere voorzieningen te gaan aanbieden. De oplaadstations zijn vooralsnog gratis beschikbaar gesteld, de oplaadduur van een elektrische auto neemt met een snellaadpaal ongeveer 30 minuten in beslag.

Tankstations verliezen kort geding over elektrisch oplaadpunt
Beoordelingen

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland.