Technische bedrijven in de VS zorgen voor groei windenergie

dowchemical

Grote bedrijven zoals Facebook, Google, Microsoft en en Yahoo zorgen dat de vraag naar windenergie in de Verenigde Staten toeneemt. Deze conclusie’s kwamen voort uit het jaarverslag van het American Wind Energy Association.

Steeds meer bedrijven gaan voor de PPA

De AWEA stelt ook vast dat jaarlijks er steeds meer bedrijven bijkomen die een zogenoemde Power Purchase Agreement afsluiten. Deze overeenkomst word aangegaan voor een lange periode zonder dat een bedrijf daar een financieel risico aan heeft. Deze overeenkomst voor de afname van elektriciteit bied de verkoper van elektriciteit aanbod voor kopers. De meeste contracten duren tussen de 5 en 20 jaar.

Windenergie goedkoper dan grijze energie

Windenergie is daarom een geschikt project omdat de prijzen per kilowattuur laag zijn, en heeft het bedrijf daarnaast ook recht op aantrekkelijke belastingvoordelen. Wanneer een bedrijf een Power Purchase Agreement heeft, leggen zij daarmee ook de duurzaamheid van hun bedrijf vast voor een lange periode.

Technologische bedrijven stuwen vraag op

Vorig jaar was 23% van de nieuwe contracten afkomstig van het bedrijfsleven. Het grootste gedeelte kwam van technologische bedrijven. Ruim 65% werd toebedeeld aan de Amerikaanse nutsbedrijven, de overige 12% werd door onder andere universiteiten ingenomen. Het is momenteel populair om in windparken te investeren. Een bedrijf betaalt voor windenergie 0,05 dollarcent per kilowattuur. In vergelijking met investeringen in fossiele brandstoffen is het goedkoper en hebben de bedrijven meer zekerheid.

Recentelijk besloot het Amerikaanse Dow Chemical ook te gaan investeren in een windpark, Amazon, Google en Yahoo gingen het bedrijf al voor. Er werd vorig jaar 12.7 gigawatt extra aan capaciteit toegevoegd verdeeld over 23 staten.

Bron: Duurzaam bedrijfsleven

Technische bedrijven in de VS zorgen voor groei windenergie
Beoordelingen

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!