TenneT boekt winst van 357 mln

tennetkabels

Elektriciteitstransporteur TenneT heeft zijn winst zien oplopen tot 357 mln. Tegenwoordig is de transporteur ook actief in Duitsland. Het bedrijf investeert miljarden in het Duitse hoogspanningsnet. De winsten in Duitsland zijn hoger dan de winsten in Nederland.

Beleggingen in Duitse offshore windparken

TenneT investeert vooral in windparken in het Duitse gedeelte van de noordzee. In 2012 boekten zij al een winst van 180 mln. Zij beheren 21.000 km aan hoogspanningsverbindingen en dat maakt TenneT tot de grootste elektriciteitstransporteur van Europa. Ook worden er mogelijkheden bekeken om Duitse windclusters te verbinden aan het Nederlandse hoogspanningsnet. Daarvoor word eerst een aanvraag gedaan bij het Duitse Bundesnetzagentur. Wanneer dit mogelijk is zullen de kabelkosten in Duitsland voor Tennet enorm goedkoper worden.

 

 

TenneT boekt winst van 357 mln
1 beoordelingen 8 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier 2019/2020. U kunt direct honderden euro's besparen!

Online energie vergelijken loont meer dan ooit

In 2018 hebben een record aantal mensen energieleveranciers met elkaar vergeleken. Duizenden mensen hebben met onze gratis en onafhankelijke energievergelijker honderden euro's weten te besparen. En omdat de energie prijzen in 2019 zijn gestegen verwachten wij dat nu nog meer mensen online energie vergelijken en overstappen naar de goedkoopste om zo zoveel mogelijk geld te besparen. Wij houden alle kosten real-time in de gaten en bieden u informatie over energie vergelijken en het vinden van de beste energiedeal.