Tennet schiet België te hulp bij stroomtekort

stroomnet

Netbeheerder TenneT is bereid om België te helpen met het leveren van stroom wanneer er een stroomtekort zal optreden.

Elektriciteit delen in geval van schaarste

Door de problemen met Electrabel en haar kerncentrales kampen de belgen met een serieus stroomtekort. TenneT stelt dat Nederland genoeg aan stroom heeft de komende jaren dus is het mogelijk om België te voorzien van Nederlandse elektriciteit. Nederland heeft de mogelijkheid om stroom te importeren vanuit Duitsland, Noorwegen en het Verenigd Koninkrijk.

De ACM Autoriteit Consument & Markt bekijkt op korte termijn naar de voorstellen van elf Nederlandse netbeheerders die een noodpakket hebben samengesteld voor België. De ACM vind het belangrijk dat buurlanden elkaar ondersteunen wanneer daar vraag naar is.

De toezichthouders uit de buurlanden zijn al een hele tijd in gesprek om te zorgen voor een toereikende grenscapaciteit in geval van een dreigend stroomtekort.

Bron: Nu.nl

Tennet schiet België te hulp bij stroomtekort
1 beoordelingen 8 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!